2009-01-23

Desiré: Ha så kul med kön!

Vi människor är ju så himla fascinerade av det här med kön. Det liggs med kön. Såklart. Men det diskuteras också i oändlighet. Kön slutar liksom inte att fascinera:
I grundskolan står småpojkarna utan hår på pitten och jämför storlek och runkar ikapp. Utforskningen fortsätter och när vi alla väl har börjat prata om kön och sex kommer det att fortgå, hela livet. Det skrivs diverse artiklar andra texter om kön. Konsten älskar kön. Det finns böcker i oändlighet som både handlar om olikheter och om likheter. Om kåthet och om komplex, om porr och våldtäkter. Dagisfröken pratar kön, politik fokuserar på kön, byggplatserna hyllar det kvinnliga könet och språket hyllar båda könen med tusentals ord (puppa, snippa, mus, blomma, skäggbiff, fitta, kuk, fillefjong, balle...) Könen förevigas genom avbildningar. I choklad eller kanske cement. Härligt!

Reklam lever i många fall på kön och dess roller. Det diskuteras ständigt och provocerar ganska många. Inte sällan fälls reklam som leker för mycket med kön. Det är väl ibland bra. Ibland synd. Re
klamen är lite pryd och mormorar och småskolans osäkra tonåringar för känsliga. Jag tycker att vi borde släppa prydheten och hylla könen på rätt sätt. När det passar sig, självfallet. I höst har vi sett exempel på reklam där könen har satts mitt i centrum.
Utan att det blivit ens lite smaklöst. Mer sånt!

Varsågoda söta mormorar och (otäcka) tonåringar. Här får ni lite välbehövligt kön.

RFSUs Fiffikampanj: fiffi.rfsu.com/


Lactacyd.


Och sist men inte minst toalettromantik med Edet.

Inga kommentarer: