2008-11-10

Desiré: Nässpray utan snuva


Gick förbi Norrmlamstorg häromdagen. Det är nog det bästa torg jag vet av anledningen att det väldigt ofta pågår någon form av Gerillakampanj där. Denna gråa och regniga söndag var det Nässprayen Otrivin Comp som ställt till med galej, där fanns:
- Bilar, tungt stripade med varumärket.
- Ett litet bord med människor som delade ut informationsblad och var allmänt charmiga.
- En stackars frusen man som gick runt och bjöd på te.
- Och slutligen: en stor glaskub, till häften fylld med ”använda” näsdukar. Mitt i kuben satt en kontorsnisse och snöt sig.

Inga konstigheter kan tyckas. Man har sett reklamfilmen och vet att Otrivin kör med näsduksgrejen: att de erbjuder den enda nässprayen som hindrar både nästäppa och rinnsnuva och alltså ska fungera som ett substitut för jobbiga näsdukar. I reklamen använder de sig av just kontorsstereotyper.

Mannen i tuben satt och snöt sig och snöt sig. Om och om igen. Kastade näsdukarna så att glaskuben sakta fylldes. Han var till hälften täckt av dem.
Ni vet vad som händer när man snyter sig va? (det som bara kan botas med överdriven konsumtion av Helosansalva) Man blir röd som en liten snorig unge under näsan.
Det var inte mannen i glaskuben. Han såg faktiskt inte ens förkyld ut. Bara uttråkad. Vad ska man med nässpray till om man inte är snuvig? Kunde ingen ha tänkt på detaljerna och trovärdigheten och satt in en snorande kontorsman. Det är väl nässpray som ska säljas?

P.s. den teserverande killen berättade att mannen i tuben dessutom är pilot. Inte kontorsnisse.

Inga kommentarer: