2008-12-04

Frida: VISA - bör brukas med förnuft

jag har en vän som har en konstig relation till sitt VISA-kort. vi kan kalla henne för pernilla.
pernilla har ett fint egendesignat VISA-kort med kredit som hon älskar väldigt mycket, hon är duktig på att använda det flitigt.

hon drar kortet där och hon drar kortet här. det är det som är tjusningen med kreditkort, att det inte finns något stopp. tyvärr har pernilla inte lärt sig att kontrollera sitt fina, designade kort.

en gemensam vän till oss, vi kan kalla henne för desiré, hon kan hon. desiré har fattat det här med kredit, det är tydligen inget man kan tjäna utan man bara får betala tillbaka. hon fattar grejen och snäll som hon är har hon gång på gång förklarat för pernilla att man måste förtjäna det man ska förbruka.

pernilla har lite svårt att fatta det här med kredit ändå, och desiré fortsätter att tjata. desiré hon är inte mer än människa och är nu skittrött på pernillas slöseri och klipper kortet i två delar.
pernilla blir förstås rosenrasande och tejpar snyggt ihop det i väntan på ett nytt.
när det nya kortet väl kommer fortsätter allt sin gilla gång: pernilla spenderar och desiré klipper det itu. jag tror att pernilla är inne på sitt 5:e kort nu. när ska hon lära sig månntro.
ingen vet.

1 kommentar:

Anonym sa...

Ha ha ha ha ha!